FinanceXplained

Overzicht Opleidingen

Managementprogramma’s per categorie

CAPITAL MARKETS

(Senior & Exec. Management & starters)

ESSENTIAL MANAGEMENT SKILLS

(Starters, Senior & Executive Management)


   Managerial FinanceWat je achtergrond ook is, finance is of wordt een essentieel onderdeel van je werk in de onderneming! Waarom?

Topmanagement communiceert jaarlijkse of driemaandelijkse de resultaten, u werkt samen met de financiële afdeling, u bent betrokken bij de budgettering en analyseert of keurt nieuwe projectinvesteringen goed, u bent betrokken bij prijsstelling van de producten of diensten en moet de focus leggen op het beheer van de kosten. U evalueert de prestaties van het verleden, maar op basis van uw doelstelling maakt u een prognose, wat de toekomstige bedrijfseconomische winst bepaald!
Om u de nodige kennis en vaardigheden aan te leren, bieden wij u de volgende opleidingen

- Start met finance voor niet-financiële managers, het geeft jou een volledig overzicht van de financiële activiteiten en ontwikkel de kennis en basisvaardigheden toepasbaar voor elke manager
- Of verwerf een dieper inzicht in de resultaten en de jaarrekening van de onderneming – Je leert aan de hand van de resultaten van een actuele onderneming de werkelijke staat te begrijpen en hoe aan de hand van ratio's de onderneming bij te sturen.
- Leer alles over budgetteren! De opleiding biedt u alle beschikbare technieken, de kennis over de sterken en zwakten van elke techniek, het plannen van een budget en hoe en waar dit budget past in de context van de resultatenrekening.
- Verdiep je in project- en investeringsanalyses (CAPEX): U leert aan de hand van businesscases het evalueren en berekenen van de toegevoegde waarde aan de onderneming van elk project door middel van de NPV, IRR en Payback technieken
- Ontwikkel de kennis om betere kost berekeningen te maken met onze opleiding Cost Accountig for decision making!
- Met de kennis van hoe een financieel dashboard met ratio's te ontwerpen, kan u de onderneming of department beter bijsturen!

Schrijf je in voor:

 


  Corporate FinanceU bent een executive, werkt samen met of u werkt op de financiële afdeling!

In "Finance op corporate niveau", bieden wij u het laatste denken over corporate finance aan, het belang van Finance voor de onderneming, hoe de puzzel in elkaar zit, de te nemen beslissingen en de onderlinge relaties. We leren over de belangrijkste verschillen tussen financiën en boekhouding en dat winst niet noodzakelijk waarde betekent voor de aandeelhouders!

Om jou de laatste technieken aan te leren in Corporate Finance, bieden wij u deze belangrijke leerprogramma's aan:

- Corporate Financial Strategies ” is de “Finance voor non-financial managers” voor executives of finance experts! Het leerprogramma geeft u een diepgaand en helikopterperspectief over de activiteiten en de strategieën.
- Verdiep u in de het bepalen van de waarde van de onderneming met de allerlaatste methoden en technieken en bereken de boekwaarde, de economische waarde, de prijs van de onderneming op de markt of de toekomstige waarde van de onderneming.
- Of focus op één van de belangrijkste componenten van corporate finance en leer de "De kost van het kapitaal" te berekenen. De kost van het kapitaal is aanzien als de benchmark van performantie en wordt onder andere gebruikt in project analyse en de waardebepaling van de onderneming
- Leer hoe de creatie van aandeelhouderswaarde wordt bepaald door middel van Economic Value Added (EVA).
- Krijg inzicht in het consolidatieproces van ondernemingen.
- Of leer het belang en de uitdagingen van treasury management voor "cash management", Treasy management voor financiering en hoe risico's in te schatten en te beperkenSchrijf je in voor:

 


  Capital MarketsIn finance leren we over eigen vermogen en schulden, maar voor de financiële markten zijn dit financiële instrumenten, een ander perspectief!

Ondernemingen moeten de markt betreden voor financiering en beleggers verwachten een rendement. Deze instrumenten hebben marktprijzen die vaak sterk verschillen van de boekwaarde en worden beïnvloed door veel risicofactoren. Om het risico te beperken, worden ze vaak verpakt in fondsen, gebouwd en beheerd door beleggingsdeskundigen.
Om u de vereiste kennis en vaardigheden aan te leren, bieden wij u deze leerprogramma's:

- Leer hoe de financiële markten werken en ontwikkel een inzicht in de verschillende markten, de structuur, de instrumenten en marktfactoren die de prijzen beïnvloeden.
- Krijg inzicht in het beleggingsuniversum, de verschillende soorten en risicoprofielen die beschikbaar zijn en de aard van deze fondsen.
- Of leer hoe fondsen ontworpenen en beheerd worden, hoe beleggingen strategieën worden bepaald ten behoeve van de beleggers. 
-Aangezien posities en portefeuilles bestaan uit financiële instrumenten, ontwikkel de kennis over de acties “Corporate Actions” die ondernemingen nemen om aandeelhouders tevreden te stellen.
- Of voor zij die in de bank- en verzekeringswezen of de beleggingssector werken hoe deze Corporate actions verwerkt worden

Schrijf je in voor:

 


  Essential Management SkillsWaarde creatie en winst zijn van cruciaal belang en is de reden waarom we in business zijn, naast het leveren van een dienst aan de samenleving.

Maar die prestaties kunnen niet worden bereikt zonder de essentiële management- en leiderschapsvaardigheden te bezitten.
Om u de vereiste vaardigheden aan te leren, bieden wij u deze belangrijke leerprogramma's:

- Leer hoe u met "medewerkers" beter kan omgaan, of transformeer uzelf als een "Coach"
- Definieer "Strategie", en leer hoe ze te analyseren, strategische opties te genereren en keuzes te maken voor implementatie.  
- Ontwikkel de de fundamentele begrippen van management!  of leer hoe je projecten beter kan beheren..
- Door de kennis van Enterprise Wide Risk te verwerven kan je het risico van de onderneming beter inschatten en leert men hoe de risico's te beheren, bij te sturen en te mitigeren!Schrijf je in voor: